سرپرست واحد میانه: بسیاری از فارغالتحصیلان رشته مهندسی پزشکی جذب بازار کار میشوند
دکتر علی سلمانپور در معرفی جامع و کامل رشته مهندسی پزشکی گرایش بیو الکتریک در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا بیان کرد: علم مهندسی پزشکی عبارت است از کاربرد مهندسی در پزشکی از طریق مطالعه اصول و عملکرد سیستمهای زنده و مدلسازی آن، به کار گرفتن اطلاعات و نتایج حاصل در راستای تشخیص درمان بیماریها و همچنین جایگزین کردن اسکلتبندیهای صدمه دیده در بدن است.
وی در مورد هدف از ایجاد این رشته در دانشگاهها گفت: هدف از ایجاد رشته مهندسی پزشکی، تربیت متخصصانی است که بتوانند از عهده تجهیز، نگهداری و طراحی دستگاههای پزشکی برآیند. یعنی مهندس الکترونیک مجربی باشند که با زمینههای پزشکی آشنایی داشته و در نتیجه، بتوانند دستگاههای پزشکیای را طراحی کنند و بسازند که از توانایی های داوطلبان ورود به این رشته به شمار می آید.
سرپرست واحد میانه وظایف دانشآموختگان این رشته در مقابل مسئولیتشان را با اهمیت دانست و عنوان کرد: آنها در این راستا وظایف زیر از جمله نصب و راهاندازی دستگاهها، وسایل پزشکی و تجهیزات فنی بیمارستانها، تعمیر و نگهداری تجهیزات بیمارستانی، مشاوره فنی در سفارش و خرید دستگاههای پزشکی، همکاری در طراحی تحقیقاتی پزشکی، کمک در بهکارگیری بهینه از دستگاههای پزشکی، مسئولیت فنی و مهندسی بیمارستان و ساخت وسایل و تجهیزات بیمارستانی را میتوانند بر عهده بگیرند.
سلمانپور با توجه به تواناییهای فارغالتحصیلان رشته مهندسی پزشکی افزود: این رشته به گونهای طراحی شده است که دانشآموختگان (فارغالتحصیلان) آن می توانند در زمینه طراحی، بهرهبرداری، نظارت، مدیریت و نگهداری از سیستمهای مربوط به این رشته وارد شوند.
سلمانپور درباره آینده شغلی، بازار کار رشته مهندسی پزشکی تأکید کرد: اکنون بازار کار این رشته در حد ایدهآل است و بدون شک وضعیت فارغالتحصیلان این رشته، نسبت به رشتههای مهندسی دیگر مطلوبتر است و بسیاری از فارغالتحصیلان، حتی دانشجویان ترم آخر جذب بازار کار میشوند.
این مسئول خاطرنشان کرد: دانشجوی این رشته لازم است در دروس ریاضی و فیزیک قوی باشد. زیرا باید پایهای قوی در مهندسی الکترونیک داشته و با کوشش و مطالعه بسیار، هم در دروس اصلی رشته الکترونیک و هم در دروس تخصصی خود توانمند باشد.
سرپرست واحد میانه به وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر این رشته پرداخت و گفت: امکان ادامه تحصیل در دوره کارشناسی ارشد در رشته مهندسی پزشکی در سه گرایش عمده بیو الکتریک، بیو مکانیک و بیومواد وجود دارد و این رشته دکتری تخصصی نیز دارد.
سمانپور تصریح کرد: این رشته حدود 80 درصد دارای دروس مهندسی الکترونیک است و با مهندسی برق و الکترونیک در رابطهای تنگاتنگ قرار دارد. البته در ابن رشته واحدهای پزشکی، قسمتهای فیزیولوژی و آناتومی هم تدریس میشود.
وی در مورد میزان نیاز کشور به این رشته اضافه کرد: با توجه به نوپا بودن رشته مهندسی پزشکی در کشورمان به نظر میرسد تا سالیان متمادی امکان اشتغال برای فارغالتحصیلان این رشته میسر باشد و برای ارتقای کیفی خدمات پزشکی، دستگاهها، نیاز به متخصصان این رشته روز افزون است.
سلمانپور افزود: رشته مهندسی پزشکی – بیو الکتریک در مقطع کارشناسی پیوسته در دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه به منظور دارا بودن آزمایشگاهها، تجهیزات بسیار مطلوب و کارگاههای استاندارد راهاندازی و ایجاد شده است و این واحد دانشگاهی از مهر ماه 94 به صورت بدون آزمون دانشجو می پذیرد. علاقهمندان به ادامه تحصیل در این رشته میتوانند با مراجعه به این واحد دانشگاهی نسبت به ثبتنام اقدام کنند.
انتهای پیام/